Na het grote succes van de fietsclinic voor dames in 2017 heeft TWC Weert weer het initiatief genomen om ook in 2018 tijdens de etappe van de Boels Ladies Tour in Weert deze uniek clinic te organiseren en wel op vrijdag 31 augustus.

Doordat dit jaar de start en de finish in Stramproy / Weert is heeft de organisatie het programma uitgebreid en extra interessant gemaakt. Er is nu sprake van een dag vullend programma.

Wielergemeente

Sinds 2017 is Weert “Wielergemeente” dit wil zeggen dat de gemeente Weert samen met andere gemeentes in Limburg de wielersport promoot. In dit kader ondersteunt Limburg Cycling en de gemeente Weert deze clinic en kunnen we net als in 2017 deze clinic kosteloos aanbieden. TWC Weert wil ook graag de komende jaren de clinic organiseren om dit in de toekomst ook laagdrempelig te kunnen blijven organiseren en/of op andere wijze de wielersport te promoten zal er bij de ontvangst een bus staan waar iedere deelnemer geheel vrijblijvend een donatie kan doen.

(Oud) profwielrensters

Ook dit jaar hebben (oud) profwielrensters zoals Sanne van Paasen, Sophie de Boer en Veerle Goosens zich bereidt verklaard om deze clinic te begeleiden. Daarnaast zal ook Jeroen Meijers profwielrenner bij Roompot aanwezig zijn voor de begeleiding. Met Marieke van Wanroij en Maarten Tjallingii zijn we nog in overleg of zij naast hun medewerking aan de live uitzending van L1 een rol kunnen vervullen bij de clinic. Zoals je al leest worden er dit jaar rechtstreekse beelden uitgezonden van de koers door L1. Voor de live uitzending worden interessante beelden van de koers en side events uitgezonden. Dus mogelijk kom je nog in beeld.

Omdat dit jaar het programma een volledige dag beslaat is het dit jaar mogelijk mogelijk eetbonnen te kopen. Voor € 20,00 ontvang je een luxe lunchpakket in Stramproy en kun je om 18.00 uur gebruik maken van het warm buffet bij Theater de Huiskamer.

Voorinschrijven kan via [email protected] interesse schrijf dan snel in er kunnen maximaal 125 dames deelnemen. De clinic wordt mede mogelijk gemaakt door Limburg Cycling en de gemeente Weert. Meer informatie via www.twcweert.nl of stel je vragen aan [email protected]

Het programma:

9.00 uur ontvangst deelnemers “ride with the pro’s” bij Theater de Huiskamer, Wilhelminasingel 10b te Weert in Weert met koffie en Weerter vlaai
9.30 uur Introductie en toelichting programma
10.00 uur vertrek op de fiets als peloton onder politiebegeleiding naar Stramproy
11.00 uur aankomst Stramproy en stallen fietsen, uitdelen lunchpakketten
11.10 uur Meet en Greet ploegenbussen
12.00 uur Ploegenpresentatie op de Markt Stramproy
13.00 uur Start etappe Boels Ladies Tour
13.15 uur verzamelen en vertrek in clinic-groepen naar Weert
13.45 uur verzamelen in VIP paviljoen in Weert
14.00 uur start clinic
15.00 uur einde clinic, fiets stallen en naar VIP paviljoen voor de wedstrijd (totaal drie rondes)
16.05 uur Finish
16.30 uur Huldiging
17.00 uur Start Tour de LImbourg en wielercafé met leuke gasten
18.00 uur Buffet en Start “Musical Night”