Bibliocenter Weert opent Taalhuis

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

In Nederland zijn 2,5 miljoen volwassenen laaggeletterd. Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. Met grote maatschappelijke gevolgen op het gebied van geld, werk, gezondheid en gezinsleven. In een Taalhuis kunnen volwassenen terecht die (beter) willen leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer. In de gemeente Weert is nu ook een Taalhuis ingericht bij Bibliocenter Weert.

De officiële opening van het Taalhuis bij Bibliocenter Weert is woensdag 5 september om 13.00 uur. De opening van het Taalhuis is op een interactieve wijze. Hierbij ervaar je hoe het is om laaggeletterd te zijn. De activiteit duurt tot 14.00 uur.

Wat is een Taalhuis?
In een Taalhuis kan iedereen terecht die aan de slag wil met basisvaardigheden op het gebied van taal en rekenen. Je kunt er informatie krijgen over een passende (digi)taalcursus, over het aanbod in de buurt en er zijn computers om op te oefenen. In een Taalhuis kun je cursussen volgen en zo nodig word je doorverwezen naar andere instellingen. Vrijwilligers kunnen hier terecht voor geschikt materiaal voor hun cursisten en voor onderwijskundig advies.

De medewerkers van Bibliocenter hebben een training gehad om laaggeletterdheid te herkennen en door te kunnen verwijzen, er zijn NT2 docenten in dienst en er worden taalprogramma’s uitgevoerd.
Op korte termijn wordt ook in de gemeentes Maasgouw en Nederweert een Taalpunt ingericht, een lichte variant van het Taalhuis.

Alles begint met taal: dingen begrijpen, zaken zelfstandig regelen, contact met anderen. Door een betere beheersing van taal, rekenen en digitale vaardigheden kun je via het Taalhuis beter meedoen en beter functioneren in onze samenleving.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie