Aanhouding voor de grap

Afgelopen zaterdagmiddag kreeg de politie van Weert een melding dat er een bedreiging met een mes had plaatsgevonden bij een restaurant naast de A2 ter hoogte van Weert.

Meteen werd er door de agenten een Litouwse vrachtwagenchauffeur als verdachte aangehouden, zo meldt de politie via Facebook. De verdachte was onder invloed van alcohol en gedroeg zich zeer opstandig. Ter plaatse werd het verhaal niet duidelijk aangezien de politie de melder niet kon traceren. De verdachte werd intussen ingesloten op het politiebureau en wilde daar nog steeds niks loslaten over wat er was gebeurd.

De biecht

Nadat hij uren vast had gezeten biechtte hij uiteindelijk op dat het een grapje was en dat hij zelf de melding had gemaakt bij 112. Daarbij had hij dus ook zijn eigen signalement als verdachte doorgegeven. Op de vraag waarom hij dit deed wist hij geen antwoord te geven.

Verantwoorden

De dienstdoende officier van justitie en de politie konden er niet mee lachen. De bedreiging werd geseponeerd en de man werd meteen opnieuw aangehouden voor het oneigenlijk gebruik van een alarmnummer. Dankzij zijn grapje heeft hij de hele middag op het politiebureau vastgezeten en mag hij zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.