Kempenweg deels dicht

Update 17.05u – Wie van Weert richting Budel-Dorplein of België wil rijden zal de komende dagen moeten omrijden. Er is een rijstrook afgesloten vanwege graafwerkzaamheden.

Bij de zinkfabriek Nyrstar in Budel-Dorplein wordt een van de grootste zonneparken van Nederland aangelegd. Op de bekkens waar zinkassen liggen opgeslagen worden 170.000 zonnepanelen aangelegd. Deze zonnepanelen zullen in de toekomst een vermogen opleveren waar zo’n 16.000 huishoudens van stroom kunnen worden voorzien.

Om het zonnepark mogelijk te maken moeten er ook hoogspanningskabels worden aangelegd. Deze kabels worden momenteel in de grond gestopt. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren is een rijstrook van de Kempenweg afgesloten. Het fietspad is afgesloten en brommers en fietsers kunnen gebruik maken van de afgesloten rijstrook.

Het gemotoriseerd verkeer vanuit Budel-Dorplein en België kan wel richting Weert rijden. Het verkeer dat van Weert naar Budel-Dorplein / België wil rijden wordt via de Geuzendijk omgeleid. De omleidingsroute staat aangegeven met gele borden.

Duur werkzaamheden

Volgens de website van Limburg Bereikbaar (http://weert-roermond.limburg-bereikbaar.nl/) duren de werkzaamheden van Van 13 augustus tot 1 oktober 2018. Of de wegafzetting zo lang van kracht blijft is niet bekend.