Kiki Fleuren naar Buenos Aires

Foto via Familie Fleuren

Kiki Fleuren uit Weert is geselecteerd voor de Jeugd Olympische Spelen in het Argentijnse Buenos Aires.

De Jeugd Olympische Spelen worden op initiatief van het Internationaal Olympisch Comité georganiseerd. In Buenos Aires strijden van 6 tot en met 18 oktober bijna 4.000 talentvolle topsporters in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar om de medailles. Talent TeamNL vertegenwoordigt bij de Spelen ons land onder aanvoering van chef de mission Mark Huizinga, Olympisch kampioen en oud-judoka.

De basketbalbond heeft laten weten welke basketbalsters voor het al eerder gekwalificeerde 3×3 meidenteam geselecteerd zijn: Kiki Fleuren (17, Weert), Evelien Lutje Schipholt (18, Amsterdam) Zoë Slagter (17, Rijswijk ZH) en Robyn Bouwer (17, Rotterdam) zijn aangewezen door de bondscoach voor hun eerste Olympische ervaring.

Kiki Fleuren is begonnen in Weert op 7 jarige leeftijd bij BAL (Basketbal Academie Limburg), daar heeft ze de eerste jaren van haar carrière bij de jongens gespeeld, dit heeft ze gedaan tot haar 14de levensjaar. Kiki is op haar 14de verhuisd naar Amsterdam om zich daar volledig te richten op haar basketbal carrière en is gaan spelen bij het CTO (Centrum voor Topsport & Onderwijs), om deel te nemen aan het vrouwen talenten programma.

Het doel van dit programma is om speelsters op te leiden voor het nationale team. Kiki heeft inmiddels al drie EK’s gespeeld met het Nederlands Team Ook heeft ze in 2016 al een WK 3×3 gespeeld in Kazachstan waar ze basketbal grootheid USA versloegen. Dus getalenteerd is dit team zeer zeker. Voor Kiki is dit allemaal een droom die werkelijkheid wordt. Mede omdat zij net terug is van een flinke blessure (kruisband) waar ze 14 mnd. voor heeft moeten revalideren en ze pas in juni van hersteld was. Zo zie je dat hard werken loont.

Meer info: www.nocnsf.nl/buenosaires2018