VW Aircooled Event in Budel

Stichting Beautiful Budel werd opgericht in 2013 en organiseert dit jaar alweer voor de 6e keer The VW Aircooled Event. Liefhebbers van luchtgekoelde Volkswagens kunnen hun hart ophalen op dit leuke evenement. Met lovende recensies over de zeer gemoedelijke sfeer en met een groeiende internationale belangstelling is The VW Aircooled Event in Budel een bezoek zeker waard! Dit jaar wordt het evenement gehouden in het weekend van 7, 8 & 9 september.

Nog heel even en de bekende toegangspoort met de VW-letters zal weer verrijzen op de weilanden bij de Geuzendijk in Budel. Ook de blikvanger van het evenement, de Keverspin, goed voor vele unieke foto-momenten, zal er weer staan.

Uitvoering nieuwe ideeën

Na de lustrum-editie afgelopen jaar is de organisatie met de vrijwilligers en een aantal nieuwe ideeën begonnen aan de voorbereidingen. Zo krijgt het succesnummer van vorig jaar The BudelBox een prominente plek op het terrein. Met the BudelBox kunnen deelnemers hun luchtgekoelde voertuig plaatsen in een decor waardoor het net lijkt of het een speelgoedauto is die nog in de verpakking zit. Er zijn ook dit jaar weer nieuwe onderdelen te verwachten. Beautiful Budel geeft licht in de (eerder) donkere dagen van september, hoe precies is nog een verrassing! Ook heeft de organisatie een uniek nieuw fotomoment in petto voor de bezoekers, die met hun voertuig vanuit een bijzonder perspectief op de foto kunnen gaan.

Vertrouwde onderdelen

De vertrouwde onderdelen kom je op het komende evenement ook zeker weer tegen. Op het veld mogen de bezoekers hun luchtgekoelde wagens parkeren… rijen dik staan ze daar te stralen, type bij type. Een kleurrijk schouwspel, omlijst door het vertrouwde geronk van de luchtgekoelde bolides. Er is een gezellig buitenplein, waar je de kinderactiviteiten kunt vinden, met daarnaast veel gezelligheid bij het buitenpodium en een aantal Foodtrucks . ’s Avonds is er een muziek in de feesttent en wellicht tref je een gitaar aan bij het gezellige kampvuur. Onder de spin kun je prachtige special effect foto’s nemen en ook de Budelbox staat in de spotlights.

Weekendprogramma

Op zaterdag is er een rondrit door de buurt waarbij de luchtgekoelde Volkswagens als een ronkend lint voorbij komen rijden. Zondag kun je je vergapen aan de prachtige wagens die meedoen aan de Show and Shine. Natuurlijk kan je ook weer je inkopen doen op de (onderdelen)markt of je stuurmanskunsten laten zien in de Buggybak.

Overdag is er ook voor de jonge bezoekers van alles te doen. Bij de kinderactiviteiten kunnen de kleintjes o.a. een gipskever verven, een spelletje spelen en natuurlijk is er een luchtkussen. Ook wil men de (oudere) jeugd uitnodigen om hen te helpen het festivalterrein op te fleuren met vlaggetjes die het publiek mag versieren. Ook dit jaar staat de Koffiekever en een aantal Foodtrucks bij de kinderactiviteiten, zodat er een klein horecaplein ontstaat. Er is een mogelijkheid om je op te geven voor de barbecue op zaterdagavond.

Dit alles met een muzikale omlijsting van:
– DJ Yuppefish op vrijdagmiddag bij de ingang en vrijdagavond in de feesttent
– Eastwood Coverband zaterdag middag op het buiten podium
– Qnot zaterdag avond in de feesttent
– Lizzy V zondag op het buiten podium’

Entree

De entree van het festival zonder camping is 13 euro per persoon (in de online voorverkoop is het 10 euro per persoon). Voor kinderen tot 12 jaar is het hele evenement gratis te bezoeken.

Op vrijdag is het evenemententerrein en de feesttent vanaf 13.00 uur gratis toegankelijk voor alle belangstellenden. Zaterdagavond kun je vanaf 20.00 uur gratis de feesttent bezoeken.

Stichting Beautiful Budel bestaat uit vrijwilligers uit Budel en ver daarbuiten, met jarenlange ervaring in het organiseren van het Kever evenement. Dat het evenement in Budel leeft en veel oplevert, mag blijken uit de medewerking van velen uit de regio. Niemand wil dit evenement missen.

The VW Aircooled Event is op een weiland tussen de Schoordijk en Geuzendijk aan de rand van de gemeente Cranendonck in Budel. Het festivalterrein is vanaf de snelweg A2 (Eindhoven – Maastricht) goed te bereiken en door borden aangegeven.

Wil je de komende tijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?
Meld je dan als volger aan via Facebook, Instagram en Twitter.
www.facebook.com/BeautifulBudel
www.twitter.com/BeautifulBudel
www.instagram.com/beautifulbudel

Mocht je meer willen weten, dan kan je ook voor vragen terecht op de website: www.BeautifulBudel.nl.