Ommetje Opera in beeld

(Foto’s) Muziek verbindt, kent geen grenzen en spreekt een universele taal. Zo ook in het Ommetje Opera van het Limburg Festival 2018.

Bezoekers gingen vrijdag en zaterdag al wandelend door Weert, genieten van de opera als universele kunstvorm, gebracht door een keur aan zangers met de mooiste stukken uit diverse opera’s. Dit jaar streek Limburg Festival neer in de omgeving van de Biest. Hier bezochten ze bijzondere plekken waarvan de poorten door de bewoners voor het Limburg Festival wijd werden opengezet. Denk aan o.a. de Franciscus Hospice, de Paterskerk en Franciscus Huis. Café de Hook was de startlocatie van de wandeling.

Acte de présence werd onder andere gegeven door de zangers uit de nieuwste producties van Opera Zuid. Het waren de niet meer uit het Ommetje weg te denken tenor Ben Heijnen en het megatalent -mezzosopraan- Nienke Nasserian. Zij namen de wandelaars mee de grenzen over naar daar waar muziek en mooie beelden zich verbinden en uiteindelijk tot één operaspektakel in en rondom de prachtige Paterskerk. Onder regie van Geerte Schmitz en met medewerking van een diversiteit aan Limburgs toneeltalent smolt zang, dans en drama samen tijdens één wandeling.

Bekijk een sfeerimpressie (door Theo Van de Winkel).
[nggallery id=’6847′]