Door een conflict in de Hema-organisatie dreigen o.a. Budel, Nederweert en Weert hun Hema-vestiging kwijt te raken.

Volgens het Financieel Dagblad heeft de Hema de winkelcontracten opgezegd van alle bestuurders van de franchiseorganisatie, de Vereniging Aangesloten Bedrijven (VAB). In dat bestuur is ook de franchise-organisatie van de vestigingen Budel, Nederweert en Weert gezeteld. Als het aan de Hema-directie ligt raken deze ondernemers hun winkels kwijt.

De ontbinding van het contract komt voort uit een al langer lopend conflict tussen de landelijke Hema organisatie en haar franchisenemers. De ruzie gaat over de kosten van de internet-verkopen, aldus het FD. De Hema-directie vindt dat de ondernemers meer moeten bijdragen aan de webwinkel.

In een later stadium zal moeten blijken of de betrokken alsnog eraan uit gaan komen of dat de winkels in o.a. de regio Weert niet meer verder mogen onder de Hema-vlag.

6 REACTIES

  1. Gelukkig hebben we de foto’s nog. En voor wat betreft het meebetalen aan kosten voor de HEMA webwinkel, als je evenredig mee profiteert mag dat geen probleem zijn, als je niet mee profiteert dan is het een kwestie van wat het je waard is om een aantal zaken geregeld te hebben vanuit een grote onderneming en of je, als het antwoord daarop negatief is, in staat bent zonder die grote organisatie verder te gaan. Naar mijn mening voorziet de opzet van de winkel toch wel in een behoefte in de regio.

  2. Belachelijk.Online winkelen zorgt dat veel winkels niks te doen hebben of minder te doen hebben. Mogen ze blij zijn dat mensen gewoon in de winkel kopen willen ze het online verkopen bevorderen. Ik hoop dat de hema mag blijven in Weert. Anders nog meer leegstand in de stad heel jammer.

  3. Ipv Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam (HEMA)word dat dan Limburgse Eigentijdse Eenheidsprijzen Unie Witte (LEEUW) afgeleid van het logo in de Limburgse vlag en de strijd die gevoerd zal worden šŸ™‚

  4. Een Weerter ondernemer die betrokken is bij onze stad en zijn ziel en zaligheid in zijn bedrijf stopt. Tegenover een moederbedrijf dat gerund wordt door een Brits private equity-fonds dat met speculeren alleen geld wil zien. Zet hem op familie Witte, de rug recht!

Comments are closed.