Conflict in de Hema-organisatie

Door een conflict in de Hema-organisatie dreigen o.a. Budel, Nederweert en Weert hun Hema-vestiging kwijt te raken.

Volgens het Financieel Dagblad heeft de Hema de winkelcontracten opgezegd van alle bestuurders van de franchiseorganisatie, de Vereniging Aangesloten Bedrijven (VAB). In dat bestuur is ook de franchise-organisatie van de vestigingen Budel, Nederweert en Weert gezeteld. Als het aan de Hema-directie ligt raken deze ondernemers hun winkels kwijt.

De ontbinding van het contract komt voort uit een al langer lopend conflict tussen de landelijke Hema organisatie en haar franchisenemers. De ruzie gaat over de kosten van de internet-verkopen, aldus het FD. De Hema-directie vindt dat de ondernemers meer moeten bijdragen aan de webwinkel.

In een later stadium zal moeten blijken of de betrokken alsnog eraan uit gaan komen of dat de winkels in o.a. de regio Weert niet meer verder mogen onder de Hema-vlag.