Update – Boodschappen doen bij de Jumbo van Stramproy is heden ochtend niet mogelijk. Dit komt door een stroomstoring.

“Wij staan op zwart! Letterlijk en figuurlijk helaas”, zo meldt de Jumbo Stramproy. De oorzaak is een ontplofte meterkast. Daardoor is het niet mogelijk om boodschappen te verkopen.

De storing trad kort na openingstijd op en duurt nog altijd voort. Meerdere monteurs van netbeheerder Enexis zijn aanwezig om het probleem te verhelpen.

Buurtbewoners horen in de buurt van de supermarkt een sissend geluid. Dit geluid wordt veroorzaakt door de CO2-installatie. Om overdruk te voorkomen wordt er CO2 uitgestoten, dat is eveneens het gevolg van de stroomstoring.

Medewerkers van de Jumbo in Stramproy staan buiten om de klanten op de hoogte te stellen en te informeren. Ze krijgen een gratis brood mee en worden doorverwezen naar de Jumbo supermarkten in Weert. Het is nog onbekend hoe lang de storing zal duren.

Update 12.04

De schade is dermate groot dat de vestiging de hele vrijdag dicht zal zijn.

Update zaterdag

De winkel is weer open.

Via Facebook houdt Jumbo Stramproy haar klanten op de hoogte van de stroomstoring: https://www.facebook.com/JumboStramproy/.

7 REACTIES

 1. Als ik de zwart geblakerde meterkast zie, dan vraag ik aan deskundige technici; “kan mij iemand uitleggen hoe dit in Gods Christus naam kan gebeuren”?
  Teveel stroom gevraagd?
  Te zwakke meterkast voor te zwaar verbruik?
  Fout in installatie of meterkast?

 2. Kun je nu nooit eens een normale discussie voeren zonder schelden of verwijten?
  En trouwens waar bemoei JIJ je mee? Over nieuwsgierig (zo schrijf je dat trouwens) mannetje gesproken.
  Ik leg een vraag neer voor een deskundige technici en als deze deskundige mij geen antwoord wil geven, ook goed.

  En waarom zou het andere mensen niets aangaan. Bewoners wonend boven de Jumbo, klanten in de winkel die plots in het pikkedonker stonden.
  Mijn moeder wilde net met een winkelwagen binnen gaan om te gaan winkelen en kon en mocht niet meer binnen.

 3. Denk je nu echt dat je een oorzaak kunt krijgen vanuit deze foto!?

  En betreft de klanten en bewoners: die zullen wel te woord woorden gestaan door en voor jumbo.( ipv dat ze hun informatie van een nieuwssite moeten krijgen).

  En dat uw moeder niet meer naar binnen mocht, dat is vervelend!!
  Maar omdat als argument/feitje aan te voeren in deze conversatie!

  Pak de fiets en ga bij de jumbo vragen!! Als je er van wakker ligt

 4. Aan de hand van de foto van de verkoolde meterkast, stelde ik een vraag (aan een deskundige), omdat ik inderdaad geen oorzaak zag en het vreemd vind dat een meterkast zomaar zonder reden (en de reden daar vraag ik dus naar) kan ontploffen.
  Eigenlijk met de vraag of dit normaal is en of het bij een gewone meterkast zoals bij mij of bij u ook kan gebeuren. Of zat hier een specifieke fout in deze meterkast.
  De reactie van u was diep droevig, ongepast en gemeld.
  Ook bent u voor mij geblokkeerd. Dus schelden en verwijten maken van u kant uit, naar wie dan ook, ik zie ze gelukkig niet meer.

 5. En er heeft geen ontploffing plaatsgevonden, want dan was er niks van de verdeelkast niks overgebleven.
  bij een ontploffing is meestal gasvorming, en de componenten van de verdeel unit zijn gefabriceerd van materialen die niet uitdampen als ze warm/heet word.

  er zou een mogelijkheid kunnen zijn dat er er sprake is van een een slechte verbinding waardoor er een slechte overgang is .
  P=I2 x R

Comments are closed.