Europese prijs voor De Aldenborgh

1 reactie

(Foto’s) Geschied- en Oudheidkundige Kring De Aldenborgh uit Weert is een van de twee Nederlandse winnaars van de Prijs van de Europese Burger 2018 van het Europees Parlement.

Dinsdagavond reikte Europarlementariër Jeroen Lenaers de legpenning behorende bij de prijs uit aan de voorzitter van De Aldenborgh, dhr. Peter Korten. De uitreiking vond plaats nabij het voormalig grenskantoor Ittervoort – Kessenich (B).

‘De Aldenborgh’ en de Belgische stichting ‘Cultuurwerking Sotteghem’ voeren een onderzoek uit naar de graven Van Horne en Van Egmont die 450 jaar geleden werden onthoofd op de Grote Markt in Brussel. De samenwerkende stichtingen organiseren met andere organisaties in 2018 meer dan 100 culturele evenementen die in het teken van de twee graven staan en die de culturele en historische overeenkomsten in Europa benadrukken. Juist vanwege het grensoverschrijdende, culturele karakter, de historische relevantie voor Europa en de vrijwillige inzet van de stichtingen, is De Aldenborgh beloond met de Prijs van de Europese Burger.

Het Europees Parlement kent de Prijs van de Europese Burger jaarlijks toe aan maximaal 50 personen en organisaties die uitdrukking geven aan Europese waarden of die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van grensoverschrijdende of culturele samenwerking, of het verbeteren van wederzijds begrip tussen burgers van de Unie.

[nggallery id=’6871′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie