Top editie Limburg Festival

Algemeen Weert Reageer 1 min. leestijd
Foto door: Theo Van de Winkel

Na een periode van extreme droogte, konden we afgelopen week onze culturele dorst meer dan genoeg lessen tijdens de 36ste editie van het Limburg Festival. Met 187 voorstellingen op 35 verschillende locaties, verspreidt door heel Midden-Limburg heb je het festival niet kunnen missen!

En dorst had men want waar eerder hitterecords werden verbroken, zijn nu de records qua bezoekersaantallen verbroken. Zo waren ver voor aanvang van het festival al de onderdelen TOM Cruise en Ommetje Opera uitverkocht. Net als de voorstellingen van Bleekneusjes, George & Eran en BOT. Tijdens het festival zelf zag op momenten zwart van de mensen.

Concreet in cijfers komt het erop neer dat het festival een bezettingsgraad van 90% had met ruim 50.000 bezoekers. En dat met 187 voorstellingen op 35 locaties in de gemeentes Leudal, Maasgouw, Roermond, Weert, Nederweert, Echt-Susteren, Roerdalen en het Duitse Wassenberg.

Het festival credo ‘bijzonder theater op bijzondere locaties’ heeft de organisatie ook dit jaar weer waar gemaakt. Zo zijn ze neergestreken in een gemeentehuis, een transportloods, tussen de kippen op een boerderij, bij een oud sanatorium, op uitgestrekte landerijen en op Mooder Maas.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie