(Foto’s) Dinsdagavond ging om 18.00 uur voor het 5e opvolgende jaar de Avond4Daagse in Weert van start. Op de eerste dag genoten bijna 400 wandelaars van de droge en zonnige avond en werden er vele gezellige kilometers gelopen. Bijzonder is dit jaar dat de organisatie tijdens de 4 avonden ondersteuning krijgt van een grote groep bewoners van het AZC in Weert.

Routes

Vanaf de Markt bij De Soos starten de deelnemers dagelijks hun route. Tijdens de avond4daagse zal er elke avond een andere route worden gelopen. Dit jaar is er de keuze uit 3 verschillende routes, namelijk de 3 km, 5 km en 10 km. Van dinsdag t/m donderdag wordt er gestart vanaf 18.00 uur en op vrijdag zal de eerst groep starten om 17.30 uur.

De eerste twee avonden worden er door medewerkers van de Rabobank appels uitgedeeld, en onderweg worden deelnemers voorzien van water. Dit jaar hebben alle deelnemers aan de start een bidon ontvangen van de organisatie, deze kunnen ze telkens bij de drinkpost weer vullen met water. “Met de bidons voorkomen we dat er 1000-1500 plastic bekertjes worden gebruikt en weg gegooid” aldus Claudia Schepens, een van de actieve vrijwilligers.

Organisatie

De organisatie is in handen van een klein groepje vrijwilligers, die samen ook dit jaar weer de schouders eronder hebben gezet om de avond4daagse mogelijk te maken. Om de Avond4daagse ook voor de komende jaren te behouden, is de organisatie op zoek naar nieuwe vrijwilligers die hun bijdrage willen leveren aan een sportief en bovenal gezellig evenement in Weert.

Voor meer informatie over de avondvierdaagse kun je kijken op www.samendoenweert.nl of een e-mail sturen aan [email protected]

Bekijk een sfeerimpressie van de eerste avond (door Theo Van de Winkel).