(Foto’s) Wethouder Geert Gabriëls opende vrijdag de Open Monumentendag Weert 2018.

Het landelijke thema van de Open Monumentendag is dit jaar “In Europa”. Weert heeft dit jaar uitgeroepen tot Van Hornejaar. Daarom kozen zij voor de Open Monumentendag voor “Van Horne in Europa”; Philips van Horne reisde immers door heel Europa tot in Spanje.

De opening vond plaats in de Paterskerk op de Biest. De aanwezigen jongeren kregen in stijl een lesje kalligrafie. Als feestelijke handeling onthulde wethouder een informatief monumentenbordje voor de Paterskerk. Dit is de eerste in een hele serie in Weert. Op het monumentenbordje staat een QR-code die direct linkt naar meer informatie (https://weertinkaart.nl). Deze bordjes worden aangeboden door stichting BIZ Vastgoed Binnenstad Weert.

Het programma van de Open Monumentendag in Weert is weer gevarieerd en met diverse primeurs. Bij veel monumenten en activiteiten staat de familie Van Horne centraal.

Bekijk een overzicht via: https://www.openmonumentendag.nl/zoek/?srchLocation=Weert.