Eerste Van Horne mural is klaar

Algemeen Uitgelicht Weert 1 reactie 2 min. leestijd

(Foto’s) De levensgrote Van Horne mural op de buitengevel van het Munttheater is een blijvend aandenken aan het Van Horne jaar. Maandagmiddag werd het kunstwerk opgeleverd in het bijzijn van de kunstenaars, de initiatiefnemer en directrice van het Munttheater. Het is de eerste van een serie Van Horne murals.

De muurschilderingen geven het centrum meer levendigheid en verbeelden het verhaal van Philips van Horne en zijn betekenis voor de regio. Naast de muurschilderingen in het centrum gaat de stichting, samen met leerlingen, mooie murals maken in de middelbare scholen van Weert.

Dit artistieke en educatieve initiatief is door Hans Corstjens van stichting de Verbeelding in samenwerking met stichting Getting Up opgezet in het kader van het van Horne jaar in Weert. Doelstelling van het plan is om bij te dragen aan de ruimtelijke kwaliteit in Weert en het culturele DNA van de regio op een artistieke manier te verankeren in de stad. Zo wordt de geschiedenis van Weert blijvend zichtbaar op de muren van de stad.

De Weerter kunstenaar Gart Smit en de Heerlense kunstenaar Martin Plag hebben de afgelopen dagen hard gewerkt aan deze XXL-mural op het Munttheater gezien vanaf de Muntpromenade. Deze mural heeft het thema “Bourgondische Bestuurders” en laat het driemanschap Philips van Horne, Lamoraal van Egmond en Willem van Oranje zien tijdens een van hun feestelijke bijeenkomsten. De Weerter schrijver Bas Rompa maakt bij elke mural een spannend stukje tekst met de uitleg van het thema. Ambitie is om dit jaar nog drie muurschilderingen te maken. De ontwerpen en gesprekken met de andere locaties zijn in een vergevorderd stadium.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie