Fresh Allstars Benelux Kampioen

Plaats een reactie

Afgelopen weekend wonnen de Fresh Allstars het Benelux Kampioenschap ‘Battle of the Year Benelux’.

Groepen uit Nederland en België namen het afgelopen zaterdag in Brussel tegen elkaar op in een voorronde van de grootste breakdance competitie ter wereld. Alle deelnemende ‘breakdance crews’ moesten zich zaterdagavond zien te kwalificeren d.m.v. een 6 minuten durende showcase. Na deze showcases werden de beste 4 groepen gekozen voor de volgende ronde. In deze ronde namen alle vier de groepen het tegen elkaar op in knock-out ‘battles’.

De Fresh Allstars schitterden deze keer met een nieuwe, gewaagde showcase met als thema Martin Luther King. Deze show werd eerder vertoond in het Munttheater in Weert en ontving hier al veel lof. Vanwege zijn Afrikaanse roots vervulde danser Paulos Claessens uit Weert de hoofdrol als geen ander. De show viel bij de jury erg goed in de smaak en werd dan ook bekroond met de ‘Best Show’ award. Hierdoor plaatste de Fresh Allstars zich direct voor de battles.

Na het winnen van de halve finale battle wisten de Fresh Allstars zich ook te plaatsen voor de finale, waar ze het opnamen tegen rivaal ‘Battle Droids’ uit Antwerpen. De laatste jaren komen ze elkaar vaak tegen op wedstrijden in Nederland en België. Vorig jaar verloren de Allstars de finale van deze Belgische groep, dus de spanning was om te snijden.

Met name door de goede voorbereidingen waren de Fresh Allstars na een aantal minuten al direct aan de winnende hand. Een enorme uitschieter van Weerter danser Cis Brans zette na 2 minuten de zaal al helemaal op zijn kop.

De Belgen kwamen sterk terug maar konden de Fresh Allstars niet tegen houden om uiteindelijk de prijs mee naar Nederland te nemen. Met de winst van Battle of the Year Benelux won de Weerter breakdancegroep vliegtickets en verblijf om in november deel te nemen aan de World Final, dit jaar in Montpellier, Frankrijk. Ook wonnen ze een geldprijs van 600 euro.

De Fresh Allstars zullen bij de wereldfinales van de 20 regio’s waarschijnlijk de jongst deelnemende crew zijn maar dat mag de pret niet drukken. In Frankrijk staat een publiek van minimaal 7.000 toeschouwers en de beste breakdance groepen ter wereld op ze te wachten.

https://www.facebook.com/freshallstars/

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie