Foto via: gemeente Cranendonck

Budel – Op donderdag 6 september heeft burgemeester Henri de Wijkerslooth twee gastlessen gegeven op het Bravo! College in Budel. Deze gastlessen zijn ter voorbereiding op de dag Jeugd en Politiek die dit jaar plaatsvindt op dinsdag 18 september.

Op die dag maken ongeveer 50 leerlingen van 3 mavo kennis met politiek, de gemeente en het gemeentehuis. Omdat wat voorkennis over de gemeente erg handig is, heeft de burgemeester in de gastles al wat uitleg gegeven over bijvoorbeeld de taken van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders.

Zelf aan de slag op 18 september

Op 18 september gaan de jongeren zelf aan de slag op het gemeentehuis met het thema ‘duurzaamheid’. Ze gaan projecten bedenken en deze in ‘s avonds presenteren in een speciale jongerengemeenteraad. U bent van harte welkom te komen kijken!