Geslaagde ‘Hapjes en Sapjes’ tocht

Algemeen Dorpen Stramproy Reageer 1 min. leestijd

(Foto’s) Zondag organiseerde de Jeugd Dorpsraad van Stramproy een wandeling door Rooj voor het hele gezin, met historische verhalen en Roojer versnaperingen. Het was een schot in de roos voor de jongeren. De tocht mocht rekenen op veel animo en tevreden gezichten.

Vanuit het startpunt Bistro Koos begeleidden de leden van de Jeugd Dorpsraad, samen met hun opa of oma, of een andere markante Roojer, groepjes langs mooie en interessante plekken in het dorp. Op iedere locatie werd op passende wijze een klein stukje uit het verleden van Stramproy vertelt. Daarbij worden de deelnemers steeds getrakteerd op een traditioneel streekproduct. Locaties als de Maes-brouwerij en de Nijsmolen mochten natuurlijk niet ontbreken. Het liet zich raden welke lokale lekkernijen hier worden geserveerd.

Zo leerde de jeugd van Stramproy hun eigen dorp beter kennen, met verhalen van hun eigen opa’s en oma’s. Het werd niet alleen een leerzame, maar ook gezellige middag voor jong en oud in Stramproy.

[nggallery id=’6952′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie