Boek met gezegden uit Weerterland

(Foto’s) Zondag is het boek met gezegden uit het Weerterland gepresenteerd onder de titel: ‘Waat ‘ne kâl!‘. De presentatie vond plaats in de foyer van het Munttheater.

In 1978 is in Weert een eigen kring van de provinciale dialectvereniging Veldeke opgericht. Naast alle andere activiteiten, zoals cursussen, excursies en declamatiewedstrijden, zijn in de loop van jaren legio publicaties uitgebracht.

Bij gelegenheid van dit 40-jarig jubileum werd er wederom een boek uitgegeven en wel met spreekwoorden en uitdrukkingen uit het Weerterland. Tien jaar geleden werd ook al een boek met spreekwoorden uitgebracht en dat was in een mum van tijd uitverkocht.

Met inbegrip van honderden nieuw verzamelde spreekwoorden is een fors boek tot stand gekomen van ruim 300 pagina’s. Eindredacteur is Veldeke-voorzitter Jan Feijen en de vele illustraties van de hand van Nederweertenaar Gerrit Hoeben.

Zondag werd met medewerking van de welbekende oud-journalist en dialectkenner Guus Urlings, het befaamde topkoor Giocoso, o.l.v. Rita Scheffers, en zanger Fons Heuvelmans uit Stramproy een feestelijke presentatieprogramma op touw gezet.

Wethouders Henk Cuijpers van Nederweert en Geert Gabriels van Weert mochten zondag het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Daarna mochten de overige aanwezigen het boek kopen tegen een gereduceerde prijs. Vanaf morgen is het boek ook verkrijgbaar in de bekende boekhandels in de regio.