Graffiti jam ‘Weerters Echte’

Op 8 en 9 september organiseert graffiti kunstenaar Gart Smits ‘Weerters Echte’ bij de Boshoverbrug. Tijdens dit gratis toegankelijke evenement kun je onder het genot van hiphop muziek live zien hoe graffiti en street art gemaakt wordt.

Graffiti bij Boshoverbrug

De Boshoverbrug staat bekend als broedplaats voor graffiti en street art en is inmiddels een begrip in Weert en daarbuiten. Niet alleen kunstenaars uit de omgeving zijn hier regelmatig te vinden, ook van ver buiten de regio komen kunstenaars deze mooie locatie voorzien van kleur.

Onlangs zijn de 3 middelste pilaren aan elkaar verbonden met wanden. Deze zorgen voor nog meer verfplezier. Vele kunstenaars werden al geïnspireerd om naar deze Weerter Hall of Fame te komen waardoor de gemaakte kunst regelmatig ververst wordt.

Graffiti jam

Dit succes wordt op 8 en 9 september gevierd met een graffiti jam: ‘Weerters Echte’. Maar liefst 32 graffiti-artiesten zijn dan aanwezig om de gehele locatie volledig te voorzien van hun kunst. Je kunt de graffiti en street art artiesten dus live in actie zien! De jam wordt compleet met de komst van verschillende DJ’s met fijne hiphop plaatjes. Een evenement speciaal voor iedereen die graffiti en street art een warm hart toedraagt, voor jong en oud en geheel gratis!

Urban culture in Weert

Het project is tot stand gebracht in samenwerking met de gemeente Weert. Graffiti en street art dragen bij aan een mooie en kleurrijke stad. Dat vindt ook wethouder van cultuur Geert Gabriëls: ‘Ik vind het gaaf om te zien dat er zelfs cross-overs plaatsvinden tijdens de graffiti jam. Het evenement laat urban culture in Weert zien, met naast street art ook hiphop en breakdance.’

Afterparty

Voor de echte liefhebbers die geen genoeg kunnen krijgen van de heerlijke sfeer is er op zaterdag 8 september van 21:00 tot 03:00 uur een afterparty genaamd ‘Bars in the Basement’. Deze zal plaatsvinden in café Zig Zag in de Beekstraat. Optredens worden verzorgd door Dookie (Het Verzet), Grim Pickinz, Ron D en DJ Serum. Ook hier is de entree gratis!

Wees allen welkom en kom een kijkje nemen bij ‘Weerters Echte’…
Locatie: Boshoverbrug – Suffolkweg Zuid
Datum: zaterdag 8 & zondag 9 september
Tijd: beide dagen tussen 10:00-20:00