Herenboeren naar de volgende stap

Samen duurzaam voedsel produceren, dat is het doel van Herenboeren Land van Weert. Inmiddels is een prachtige locatie gevonden tussen Weert en Altweerterheide (landgoed Stillenoord) en is een grote groep geïnteresseerden rondgeleid over het terrein. Het aantal huishoudens dat zich heeft aangesloten bij de herenboeren, is de laatste weken stormachtig gegroeid van 83 naar 121.

Als volgende stap is inmiddels de coöperatie Herenboeren Land van Weert opgericht, is het pachtcontract getekend met de eigenaar van de grond en wordt naarstig gezocht naar een boer. Dit alles om op begin 2019 van start te kunnen gaan met exploitatie van de boerderij.

Er worden echter nog meer herenboeren gezocht. Hiertoe wordt woensdag 26 september een infoavond georganiseerd in het Natuur en Milieucentrum De IJzeren Man. Geïnteresseerden zijn welkom vanaf 19.30 uur.

Meer info: landvanweert.herenboeren.nl