1 juni open dag Herenboeren De Groote Heide Soerendonk

Uitgaan Reageer 3 min. leestijd
Fotograaf: Joost Verpoort

Soerendonk – Zaterdag 1 juni, van 11.00 tot 15.00, is er een open dag bij Herenboeren De Groote Heide. Herenboeren staan voor gezond, lekker en betaalbaar eten van eigen boerderij in harmonie met de natuur. Dit concept is niet alleen smakelijk en gezond, maar ook leuk en leerzaam. Het creëert een fijne plek voor planten, dieren én mensen.

Samen duurzaam voedsel verbouwen

Er is ook al een Herenboeren-groep actief in Weert. Voor wie het concept nog niet kent: Herenboeren is een snelgroeiende burgerbeweging die zich inzet voor natuurgedreven, sociaal verbonden en economisch duurzame voedselproductie. Als Herenboer ben je eigenaar, ondernemer, producent en consument van je eigen boerderij, en heb je dus de regie over je eigen voedselproductie. De Herenboeren eten vanzelfsprekend met de seizoenen mee en de oogst is afhankelijk van het weer. Kortom, een bijzondere en eigentijdse vorm van duurzaam eten.

De Baronie van Cranendonck

Sinds 2019 produceert Herenboeren De Groote Heide voedsel op Landgoed De Baronie van Cranendonck. Deze locatie, gelegen tussen Soerendonk en Maarheeze, kenmerkt zich door zijn sfeer, uitstraling en nauwe relatie met natuur en cultuur. Het landgoed ligt in het Cranendonckse bos, waar het kasteeltje Cranendonck en de vroegere kasteelruïne het gebied extra allure geven. Er zijn mooie plannen om dit gebied om te toveren tot een Natuurpoort.

Bereikbaarheid

De bereikbaarheid van Herenboeren De Groote Heide is optimaal. Veel leden komen wekelijks te voet of met de fiets naar de boerderij. De directe ontsluiting via de A2 en station Maarheeze maakt de ligging ideaal. Herenboeren De Groote Heide is vanuit Soerendonk en Maarheeze te bereiken in maximaal 5 autominuten. Vanuit Budel, Hamont (België), Leende, Leenderstrijp en Sterksel ben je er in slechts 5 tot 10 autominuten. En vanuit Aalst-Waalre, Eindhoven, Heeze en Valkenswaard in 10 tot 15 autominuten.

Open Dag op zaterdag 1 juni

Herenboeren De Groote Heide verwelkomt iedereen die geïnteresseerd is, van leden en hun families tot voorbijgangers. Tijdens deze dag krijg je de kans om een kijkje achter de schermen te nemen en meer te leren over het reilen en zeilen op de boerderij. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen en in gesprek te gaan met de Herenboeren en boer Bram. Iedereen is welkom om de boerderij te bezoeken, deel te nemen aan rondleidingen, meer te leren over het wecken van groenten en te proeven van wat de boerderij te bieden heeft.

Voor kinderen zijn er verschillende activiteiten, zoals een speurtocht door de kruidentuin, het maken van een eigen kunstwerkje en het blazen van hele grote zeepbellen.

Ze hopen je te zien tussen 11.00 en 15.00 op de open dag van Herenboeren De Groote Heide in Soerendonk aan de Cranendonck 11. Kijk voor meer informatie op degrooteheide.herenboeren.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie