In de bres voor schapen zonder water

Update 10.13u – (Foto’s) Medewerkers van The DOC op kantorenpark Centrum-Noord zijn woensdagmiddag een kudde schappen te hulp geschoten.

Tijdens een wandeling op het kantorenpark troffen medewerkers een dood schaap aan. Op het kantorenpark liggen nog een aantal braakliggende kavels waar, zolang er niet gebouwd wordt, schapen op mogen grazen.

Men ging op onderzoek uit en kwam ook tot de ontdekking dat de schapen droog stonden. De bakken met water waren allemaal leeg. Men is vervolgens in de bres gesprongen voor de wollige dieren en heeft hen vers waren gebracht.

“Het is niet duidelijk of het ene schaap aan uitdroging is overleden. Wel was de rest erg dorstig”, aldus een van de medewerkers. De dierenambulance en gemeente Weert zijn in kennis gesteld over het overlijden van het schaap. De eigenaar is onbekend, maar kan wel via deze partijen worden achterhaald.

Update

Uit nader onderzoek blijkt dat het schaap is overleden nadat het plastic had opgegeten. Het schaap is dus niet overleden aan het tekort aan drinkwater.

De eigenaar laat bordjes plaatsen met zijn telefoonnummer erop zodat mensen kunnen bellen als er iets mis is. Tevens het verzoek om de dieren niet te voeren.