Keent Onderneemt van start

(Foto’s) Afgelopen vrijdag is het officiële startsein gegeven voor het initiatief ‘Keent Onderneemt’. Wethouder Van den Heuvel kreeg de eer om te starten met het plaatsen van de eerste mozaïeksteen op een pilaar.

Onder de naam Keent Onderneemt zet een groep bewoners uit de Weerter wijk Keent laagdrempelige activiteiten op vanuit een huiskamer. Centraal staat het ontplooien van talenten van buurtbewoners. Ze krijgen hierbij ondersteuning vanuit o.a. Wonen Limburg, MetGGZ, stichting Humanitas, bibliotheek, Weerter Minima, wijkverpleging Land van Horne, Wijkraad Keent, Basisschool Het Dal, Zuyderborgh en Punt Welzijn.

De activiteiten van Keent Onderneemt zijn gericht op het bereiken, stimuleren, enthousiasmeren en activeren van mensen vanuit hun talent. Het is de bedoeling dat mensen die binnenlopen hun talenten ontdekken en verder ontplooien. Daarbij moet je denken aan: handvaardigheid en knutselen van ouders met kinderen, themabijeenkomsten onder op het gebied van opvoeding, naai- en herstelwerk, maar ook taallessen.

Van het officiële startsein werd meteen het voorbeeld gegeven en een evenement georganiseerd dat jong en oud bij elkaar bracht op het Kerkplein in de wijk Keent. Samen genoten ze van een hapje, een drankje en alle gezelligheid eromheen.

Bekijk een sfeerimpressie (door o.a. Theo Van de Winkel).