Kinderboekenweek bij Bibliocenter

Het wordt weer een gezellige Kinderboekenweek bij Bibliocenter van 3 t/m 14 oktober. Het thema dit jaar is Vriendschap. BFF (best friends forever), hartsvriendinnen, bloedbroeders, allemaal hartenkreten van echte vrienden.

Vriendschap is diep verankerd in de jeugdliteratuur, want vrienden maken leer je als kind. Vrienden zijn er in alle soorten en maten en gaat door alle culturen, rangen en geslachten heen. Bij Bibliocenter Weert kunnen kinderen op woensdagmiddag 10 oktober meedoen met spannende kindercolleges door Curiosity World.

Kindercolleges

Breng je beste vriendjes en vriendinnetjes mee. Ga samen op een spannende ontdekkingstocht in de ruimte en zoek naar buitenaardse vrienden. Er is een workshop voor de jongste groep en voor de wat oudere kinderen. Meedoen kost € 2,50. Meld je aan op www.bibliocenter.nl. Je vindt de bibliotheek aan de Wilhelminasingel 250 Weert.

• Vriendschap sluiten met Proxy. We leggen contacten met buitenaardse wezentjes. Daarna is er een coole workshop over buitenaardse aliens en verre gekke planeten. Voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. Van 13.30 tot 15.00 uur.

• Het eerste contact met ruimtewezens. Stel, dat we na jaren zoeken en turen naar de ruimte plotseling een antwoord krijgen van een onbekend wezen. Hoe cool is dat, toch? We starten met een verhaal over het leggen van contacten en het maken van contacten met verre beschavingen. Aansluitend een spannendee workshop over buitenaardse wezens, exoplaneten en nog veel meer. Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Van 15.30 tot 17.00 uur.

Kinderboekenweekgeschenk

De eilandenruzie is het Kinderboekenweekgeschenk 2018. Een fantastisch nieuw avontuur met Rosa en Fico, de kinderen van de knotsgekke president Pablo Fernando van Costa Banana. Geschreven door Jozua Douglas, met illustraties van Elly Hees. Het boek krijg je gratis in de boekhandel bij besteding van minimaal € 10,- aan kinderboeken.