Gaan voor Goud steunt Solenn Hoeben

Plaats een reactie

(Foto’s) Stichting Gaan voor Goud neemt een nieuw regionaal topsporttalent onder de hoede. Woensdag 26 september zette zwemster Solenn Hoeben uit Nederweert bij E-Power in Ospel haar handtekening onder de overeenkomst waarmee de sportieve samenwerking officieel van kracht ging.

Solenn Hoeben

Solenn woont in Nederweert en zit op HAVO 4 van de Philips van Horne sg. Naast school neemt zwemmen iedere week een groot deel van haar tijd in beslag. Solenn traint zes dagen (zo’n 10 uur per week) bij zwemvereniging Hellas Glana in Sittard. Daar startte zij vorig jaar als jong zwemtalent. Ook doet ze regelmatig mee aan wedstrijden. In 2017 zette zij onder meer een mooie prestatie neer op de Limburgse kampioenschappen. Solenn werd derde op de 50 en 200 meter schoolslag bij de Jeugd 1 en 2. Ook wist ze de limiet te halen om deel te nemen aan de NJJK (Nederlandse Jeugd en Junioren Kampioenschappen, een zwemevent dat in december plaatsvond in het zwemstadion van Pieter van den Hoogenband in Eindhoven.

Samenwerking

Op woensdag 26 september tekende zij bij E-Power, sponsor van stichting Gaan voor Goud, een samenwerkingsovereenkomst. Dat betekent dat de stichting haar de komende tijd gaat ondersteunen. John Cardinaal, voorzitter van de stichting Gaan voor Goud is blij met de nieuwe aanwinst. “Solenn is nog jong, maar uiterst gemotiveerd. Daar proberen we haar zo goed mogelijk in te ondersteunen.” Namens de stichting Gaan voor Goud zal Bob Stultiens de begeleiding van Solenn op zich nemen.

Over E-Power

E-Power is een stichting, die in februari 2017 startte, met als doel de gemeenschap te steunen bij iedere vorm van sport. Bij de sportclub aan de Ketelaarsweg in Ospel kan iedereen terecht die met bewegen en sporten bezig wil zijn in de vorm van fietsen, (hard)lopen, cardio, bootcamp etc. Van jong tot oud en ieder op zijn eigen niveau, kan bij E-Power terecht. Doel is om sporten zo laagdrempelig mogelijk te maken, zodat iedereen ervan kan genieten en een gezonde levensstijl kan aannemen. Naast sporttrainingen geven, steunt E-Power ook vele goede doelen in Ospel, Nederweert en Weert. Vandaar ook de sponsoring aan Gaan voor Goud. Eric Jacobs:”We vinden het geweldig als wij mede kunnen bijdragen aan het vergroten van de kansen van een regionaal toptalent in de sport. We wensen Solenn heel veel succes toe!”

Over Gaan voor Goud

De stichting Gaan voor Goud voorziet in de maatwerk behoefte om lokale individuele sporttalenten in de regio Weert, Nederweert en Cranendonck zich verder te laten ontwikkelen door een (financiële) ondersteuning te organiseren. Deze groep talenten wordt (nog) niet door de lokale overheid ondersteund en heeft vaak toch grote lasten bij het uitoefenen van zijn of haar sport. Naast een financiële ondersteuning wil de stichting ook voorzien in het juiste netwerk met de juiste middelen en mensen erin voor het sporttalent om zo de kans op succes en plezier te vergroten.

Naast Solenn mogen ook sporttalenten Aito Köster, Karlijn van Lierop, Maaike Caelers, Vera van Pol en Jip van Assendelft rekenen op de steun van Stichting Gaan voor Goud.

[nggallery id=’7036′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie