(Foto’s) De zevende editie van het Cultureel Lint in Weert was ondanks de regen een succes. Talloze mensen kwamen toch naar de binnenstad om te genieten van de diverse optredens in vaak intieme settings op verrassende gezellige locaties.

De dag begon op een bijzondere manier met het Weerter Cultuur Ontbijt. Hier kregen ruim honderd mensen een heerlijk ontbijt aangeboden in de Muntpassage. De feestelijke opening was dit jaar in handen van percussionisten Dominique Vleeshouwers, Ramon Lormans en Maikel Claessens en het Percussion Ensemble Weert. Samen met bandoneonist Simone van der Weerden, sprookjesfiguren en steltlopers zorgden zij voor een spetterend begin van de dag. Wethouder Geert Gabriëls gaf vervolgens het officiële startsein van het festival.

Professionele- en amateurkunstenaars, verenigingen en culturele instellingen lieten het publiek genieten van allerlei kleine, gratis voorstellingen op het gebied van muziek, theater, literatuur, beeldende kunst en meer. Vanwege voorspelde regen werd een deel naar binnen verplaatst. De programmering was ook dit jaar weer enorm gevarieerd. De kracht van het Cultureel Lint schuilt in de bonte mix van professionals en amateurs die deze dag het podium delen. De heren van Manoeuvre zorgden voor een feestelijke afsluiting met het Stadzînge op de Markt.

Wethouder Geert Gabriëls sloot de dag af met een passende quote: ’Het gaat niet om de kwantiteit, maar om de kwaliteit. En die kwaliteit was vandaag uitmuntend. Wat een geweldige dag.’ Bekijk een sfeerimpressie (door o.a. Theo Van de Winkel).