Boerin vond Professor

Foto via: Munttheater

Wellicht heb je in mei het nieuwste programma van Yvon Jaspers gezien: Onze Boerderij. Hierin heeft Boerin Agnes, ook bekend als eerste boerin in het tv programma ‘Boer zoekt Vrouw’, haar verhaal verteld. Agnes heeft een prachtige stal neergezet, maar door de strenge regelgeving melken ze al jaren minder koeien dan begroot en staat de toekomst van haar boerderij op losse schroeven. Toen Professor Peter Peters dit verhaal op tv zag, heeft hij haar de helpende hand gereikt.

Agnes wil in de nabije toekomst als spreker over het vrouwelijk en/of agrarisch ondernemerschap, haar horizon gaan verbreden en Nederland weer trots laten worden op onze agrarische sector. Hopelijk is dit voor haar een kans om hiermee extra inkomsten voor haar boerderij te vergaren om zo het bedrijf te redden.

Als voorproefje hierop, gaan Prof. Peter Peters en Agnes op zondag 28 oktober 2018 in Parkzaal Musis in Arnhem een matineevoorstelling verzorgen. Op zondag 4 november staan ze, als enige theater in Limburg, in het Munttheater in Weert en op 18 november in De Nieuwe Kolk in Assen. Aanvang voorstellingen om 15:00 uur.

Agnes: ”Tijdens deze voorstelling vertel ik over hoe de boer in mij naar boven is gekomen en hoe je met uitdagingen als een wisselend politiek klimaat jezelf staande houdt. De boeren sector is de mooiste sector die er is, heel de wereld kijkt naar de Nederlandse boeren. Onze producten worden over de gehele wereld geconsumeerd, reden te meer om ons allen weer trots te laten zijn op deze sector en onze boeren.”

Prof. Peter Peters is als oudste zoon geboren in het Midden-Limburgse Hunsel in een boerengezin. Hij was beoogd bedrijfsopvolger, maar hij heeft uiteindelijk anders besloten. Nu is hij een zeer belangrijk persoon geworden in de nano microbiologie, die oorzaken en oplossingen zoekt voor ziektes als bijvoorbeeld TBC, HIV en tubercullose.