Budel – (Foto’s) De brandweer van Maarheeze is precies om middernacht gealarmeerd voor een buitenbrand bij het AZC in Budel.

De natuurbrand woedde aan de rand van het AZC terrein dat lastig bereikbaar was voor de brandweer. Men spoot met bluswater door het hekwerk heen om de vuurhaard te doven. Dat lukte grotendeels, maar het stukje natuur bleef flink smeulen en de rookontwikkeling bleef aanhouden.

De brandweer werd vervolgens door het beveiligingspersoneel op het AZC terrein zo dicht mogelijk naar de natuurbrand gedirigeerd, maar de tankautospuit kon niet dicht genoeg bij de locatie komen. De brandweer moest vervolgens weer terug naar de Kuikensvendijk om vanaf daar de brand te doven.

Er werd een stuk hekwerk weggeknipt waarna de brandweerlieden onder het hek door het terrein op moesten ‘tijgeren’. Vervolgens kon men de natuurbrand wel goed doven. Het stuk natuur is vervolgens goed nat gemaakt en met een spade werd de grond omgeschept.

De oorzaak van de brand is onbekend.