Flinke schade door plofkraak

112 Brandweer Weert Weert 3 reacties 1 min. leestijd

(Foto’s/video) In de nacht van maandag op dinsdag heeft iets voor 3.00 uur een plofkraak plaatsgevonden bij winkelcentrum Moesel.

Bij het pand van Tandzorg Oranjeplein was de geldautomaat van de ABN Amro bank opgeblazen. Door de plofkraak was er flinke schade ontstaan aan het pand. De onderdelen van de geldautomaat lagen meters verderop verspreid. Het gebouw raakte ontzet en een deel van de muur was weggeblazen.

Getuigen hebben twee mannen zien wegrennen nadat de buurt werd opgeschrikt door een harde knal. De daders zijn er vervolgens met een auto vandoor gegaan richting de Ringbaan-Zuid. Of ze buit hebben gemaakt bij plofkraak is onbekend. De politie startte direct een zoekactie nadat getuigen 112 hadden gebeld. Tot op heden is er nog niemand aangehouden.

De politie gaat uitgebreid onderzoek doen naar de plofkraak. De getuigen zijn gehoord en de EOD (Explosieven Opruimings Dienst) is ingeschakeld om het pand veilig te stellen.

Video via Youtube

https://youtu.be/fwGmOuhVrzA

[nggallery id=’7142′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties