Brandweer in nieuw jasje gestoken

Plaats een reactie
Foto via: Brandweer.nl

De brandweerlieden in Weert worden volgend jaar in een nieuw jasje gestoken. Eén beeld, één uitstraling maar vooral ook veilig en goed zichtbaar. Dat is het resultaat van een nieuw ontwerp dat in opdracht van de Raad van Brandweercommandanten is gemaakt.

De brandweer wil graag meer eenheid en een goede herkenbaarheid van de brandweer. Als je nu tv-beelden ziet of foto’s van incidenten bekijkt, dan zie je van alles door elkaar. Zwarte pakken, gele pakken, dwarse strepen, recht, schuin of horizontaal. De brandweer in Weert draagt bijvoorbeeld nog zwarte pakken en in Cranendonck dragen gele pakken. Met de nieuwe stijl komt er uniformiteit en belangrijker nog: ook in het donker en onder slechte weersomstandigheden zijn ze goed zichtbaar.

In de eerste helft van 2019 zullen de Weerter brandweerlieden voorzien worden van nieuwe bluspakken. Na het Weerter korps, zullen alle posten van de Veiligheidsregio Limburg-Noord, van dezelfde pakken worden voorzien, zo meldt de brandweer Weert via Facebook.

“De nieuwe pakken maken onderdeel uit van een nieuwe strategie van Brandweer Nederland, met betrekking tot onder andere het “schoon werken” en de veiligheid. De pakken zijn eerder zichtbaar vuil, zodat ze sneller worden gereinigd, een must voor de hedendaagse, moderne hygiëne. Daarnaast wordt de landelijke huisstijl van Brandweer Nederland gehanteerd en de manschappen krijgen ‘geen eigen’ pak meer. Bij het wisselen krijgen ze gewoon een ander schoon pak”, zo licht de brandweer van Weert toe.

Video via Vimeo

https://vimeo.com/294521021

Nieuw ontwerp uitrukpak brandweer from Instituut Fysieke Veiligheid on Vimeo.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie