Energiemarkt ‘Formule E’ bij stadhuis

(Foto’s) Tijdens Dutch Earth Week kom je in Weert vandaag meer te weten over de energietransitie en hoe zowel beleidsmakers als burgers hier mee om kunnen gaan.

Vanmiddag werd de aftrap van de FORMULE E gegeven: een inspirerend programma waarin de uitdagingen en kansen van de energietransitie verkennen. In en om het stadhuis in Weert werden verschillende perspectieven verkend. De energietransitie brengt grote uitdagingen met zich mee, maar gelukkig zijn er ook al een heel aantal mooie voorbeelden waar we van kunnen leren.

Voor het stadhuis werd een publieksmarkt georganiseerd met informatie over lokale energiecoöperaties en handige energiebesparingstips voor in huis. Hierbij stonden voor alle kleine energiebommetjes het Verspeelplein opgesteld en was er voor de liefhebbers een raceauto met windturbine te bewonderen. De markt is zaterdag nog tot 16.00 uur te bezoeken.

[nggallery id=’7130′]