(Foto’s) In het weekend van 19 t/m 21 oktober 2018 vond het jaarlijkse Scouting evenement “Jota-Joti” plaats. Jota-Joti staat voor Jamboree On The Air en Jamboree On The Internet. Kort samengevat is het een samenkomst van Scouts van over de hele wereld. Contacten worden hierbij gelegd via zendamateurs en via internet.

Scouting Sint Job Leuken-Weert en Scouting Nederweert pakken deze gelegenheid sinds enige jaren gezamenlijk aan om hier een leuk weekend voor beide verenigingen van te maken.

Op de vrijdagavond namen de beide verenigingen het tegen andere verenigingen uit de provincie en tegen elkaar op in het provinciale spel van Scouting Limburg; Expeditie Joti Express. Op het scoutinggebouw werden puzzels opgelost en opdrachten uitgevoerd via internet. Andere leden gingen met het openbaar vervoer de provincie in naar locaties welke door de bovengenoemde opdrachten te verdienen waren.

Zaterdag bundelen de beide verenigingen hun krachten. ’s Morgens kregen de jongste leden, de Bevers, een leuke tocht met echte walkietalkies. Ook konden ze kleurplaten maken op de computer.’s Middags waren er veel leuke activiteiten voor de Welpen, Scouts en Explorers. Deze activiteiten vonden plaats op en tussen “ ’t Luukske” te Weert, van Scouting Sint Job en bij “de Thuishaven” bij waterscouting van Scouting Nederweert.

De leden trokken er met de fiets op uit naar diverse tussenstops. De groepen konden er o.a. een waterraket lanceren, een geocache zoeken, een levensgroot laser-maze maken en gingen ze met de boot het water op. Ook waren er op het gebouw de hele dag zendamateurs aanwezig.

’s Avonds was er voor de oudste groepen en leiding een groot avondspel vol met techniek. Hierna natuurlijk een gezellige avond, waar je via een zendamateur of computer contacten kon leggen met andere Scouts in de wereld.

Ze kijken terug op een zeer geslaagd weekend.

Bekijk een ingestuurde sfeerimpressie.