Sprinter gebruikt voor lozing drugsafval

Foto via: facebook.com/ReFri.interiors.by.emotion

De kleine vrachtwagen die dinsdag is gebruikt bij de grote lozing van drugsafval in Nijmegen is in augustus gestolen in Weert. Met de Mercedes sprinter werden dinsdagavond chemische stoffen geloosd die volgens de politie waarschijnlijk afkomstig waren van een productielocatie voor drugs.

De politie van Nijmegen kreeg dinsdagavond de melding van een vreemde geur. Agenten die op onderzoek uitgingen ontdekten op de parkeerplaats een kleine vrachtwagen waar een chemische stof uit lekte. Na onderzoek van de brandweer bleek het te gaan om een zuur. Er zijn vaten aangetroffen waar zo’n 4500 liter afval in kan. Een groot deel was inmiddels leeg. De vrachtwagen bleek niet de enige plek te zijn waar het drugsafval was gedumpt. De parkeerplaats bleek het eindpunt te zijn van een een ruim 9 kilometer lange lozing.

Onderzoek

De politie is een onderzoek gestart. Er wordt met getuigen gesproken. Ook wordt onderzoek aan het voertuig gedaan. Getuigen hebben verteld dat zij twee mannen hebben zien wegrennen bij de vrachtwagen. De politie hoopt dat meer mensen informatie hebben.

De kleine vrachtwagen / bus is op vrijdag 3 augustus j.l. om 05:17 gesloten aan de Roermondseweg 105 in Weert. De bus stond geparkeerd naast het pand van REFRI. Destijd werd een getuigenoproep gedaan. De eigenaren loofden zelfs een beloning uit van 5000 euro voor de gouden tip die zou leiden naar het gestolen voertuig.

Vandaag kregen ze bij REFRI te horen dat hun bus terecht was. Hij was zelfs landelijk nieuws, maar helaas onbruikbaar geworden. REFRI kan met dit treurige nieuws het hoofdstuk sluiten en bedankt iedereen via Facebook voor het meehelpen zoeken.