Jan van der Croondragers 2018

(Foto’s/video) Stichting Lambieck Knoup Weert maakte woensdagavond bekend wie de nieuwe Jan van der Croondrager van 2018 wordt. Dit jaar gaat de eervolle vermelding naar Henk en Anton Moonen.

Henk en Anton, ook bekend als de ‘Geknakdje Stieël’, weten al jaren (lees: bijna 25 jaar) de vastelaovendj in Weert op z’n kop te zetten. Altijd in voor een geintje en woensdagavond werden ze zelf beetgenomen. Bij cafe de Tramhalt werden ze door een delegatie van Stichting Lambieck Knoup verrast met de benoeming tot Jan van der Croondrager 2018.

Over Jan van der Croondrager

De Jan van der Croon-eremedaille wordt vanaf 1981 jaarlijks uitgereikt aan één of meerdere personen met grote maatschappelijke, sociale of culturele verdiensten.

Mensen die behoren tot de categorie van de stille werkers op de achtergrond of de categorie van Weertenaren die altijd voor de samenleving klaarstaan. Personen of verenigingen kunnen altijd mensen voor deze onderscheiding voordragen.

Henk en Anton mogen tijdens de 40e Lambieckavond, op zaterdag 24 november 2018 om 20.11 uur bij de SooS, de eremedaille in ontvangst nemen. Iedereen is van harte welkom.

Video via Youtube

https://youtu.be/iOH9Hco9MQA

[nggallery id=’7122′]