Jaarlijkse competitiedag brandweer

(Foto’s) Zaterdag vond de jaarlijkse brandweer competitiedag plaats waarbij de negen brandweerkorpsen uit het regiodistrict Weert met elkaar strijden voor de competitietrofee.

Elk brandweerpost zette in haar plaats een oefening uit, bijvoorbeeld een brandscenario, een hulpverlening of een ongeval. De scenario’s op de diverse locaties bleven tot op het laatste moment geheim. De brandweerlieden kregen vooraf beperkte informatie en men moest vervolgens op locatie beslissen wat de aanpak werd om het incident zo goed mogelijk te bestrijden. De deelnemende ploegen (korpsen) waren: Grathem, Hunsel, Heythuysen, Meijel, Nederweert, Roggel, Stramproy en Weert en het brandweerteam van firma Trespa.

In Weert vond de oefening plaats op de Uilenweg bij Muijs Containerreparatie B.V. waarbij een aanrijding tussen een trein en een personenbusje had plaatsgevonden. Er waren verschillende slachtoffers betrokken en er moesten daarom prioriteiten gesteld worden om het letsel van de figuranten te beperken. Ook moest het voertuig met verschillende hulpmiddelen gestabiliseerd worden.

Bij Trespa waren de brandweercollega’s van eigen SIV op onderzoek bij een brandmelding in een houtzagerij op het terrein. Deze brandweerlieden werden verrast door de brand en moesten schuilen achter een branddeur om zichzelf in veiligheid te brengen. Vervolgens werd de deelnemende brandweerpost gealarmeerd om de brand de lokaliseren, te blussen en de verscholen brandweercollega’s te redden.

De brandweerposten streden om de eerste plek en een trofee vernoemd naar Hans Beesems, een oud-commandant van brandweer Weert. Deze trofee wordt door de deelnemende ploegen uitgereikt voor de oefening met de beste leermomenten. De uitslag zal te vinden zijn via: https://www.facebook.com/brandweerweert/.

Bekijk een sfeerimpressie van de bovengenoemde scenario’s.
[nggallery id=’7088′]