Jubileumconcert Philips van Horne

(Foto’s) Vrijdagavond vond in het Franciscus Huis aan de Biest in Weert het jubileumconcert van de Philips van Horne plaats.

Het concert werd georganiseerd in nauwe samenwerking met het Weerter Mannenkoor, dat 52 jaar bestaat. Aan dit concert werd deelgenomen door oud-leerlingen die professioneel of semiprofessioneel bezig zijn met muziek.

Het programma was zeer gevarieerd. Naast klassiek geschoolde musici waren er ook optredens van singer-songwriters. De twee deelnemende koren waren: het inmiddels internationaal bekende ‘Giocoso’ (met veel oud-leerlingen) o.l.v. Rita Scheffers en het fameuze Weerter Mannenkoor o.l.v. Jean Pierre Steijvers. Het optreden van dit laatste koor was een cadeau voor de jubilerende Philips van Horne.

Deelnemende solisten waren (in willekeurige volgorde): Stefan Arits, Yanick Douven, Vera Rademakers, Jean Pierre Steijvers, Maikel Claessens, Wendy van Dooren, Marvick Winklaar, Sanne Heuyerjans, Jean Stassen, Wendy van Dooren, Linda Smeets, Maaike Boekholt, Fons Heuvelmans, Linda Smeets en John Gerits.

Speciale gasten waren de oud-leerlingen die meegedaan hebben aan ‘Graaf van Horne, de Musical’ in het kader van het Van Horne Jaar: Jean Stassen, Sanne Heuyerjans, Wendy van Dooren en Linda Smeets.

Bekijk een sfeerimpressie (door Theo Van de Winkel).