Vanaf 1 november openen diverse restaurants in Weert hun deuren voor de EET met je hart restaurantcampagne waarmee aandacht wordt gevraagd voor eenzaamheid onder ouderen. Eet je in één van deze restaurants, dan help je de stichting Met je hart door 1 euro te doneren. Deze euro wordt volledig besteed aan het verzachten van eenzaamheid bij ouderen in uw eigen gemeente.

Op 1 november gaat de restaurantcampagne feestelijk van start met burgemeester Jos Heijmans. Ambassadeurs zijn belangrijk voor Met je hart. “Dankzij steun van onze ambassadeurs Jos Heijmans en Aito Koster kunnen we mensen nog meer bewust maken van het belang van ons werk”, vertelt vrijwilliger / coördinator Leonora Schouwenaars. “We hopen dat nog meer mensen hun hart openen voor het probleem van eenzaamheid!”.

Simpel en krachtig

Het concept van de restaurantcampagne EET met je hart is even simpel als krachtig. Een vrijwillige bijdrage van één euro wordt opgeteld bij de rekening van de gasten die genieten van een avondje-uit bij een van de deelnemende restaurants. De opbrengst wordt honderd procent besteed aan Met je hart activiteiten voor ouderen in de gemeente waar de restaurants gevestigd zijn.

Dankzij de grote betrokkenheid en inzet van vrijwilligers worden op lokaal niveau waardevolle en wijkgerichte kleinschalige ontmoetingen georganiseerd. Niet eenmalig, maar structureel. Zo ontstaat een duurzaam contact, waaraan de deelnemers telkens weer zichtbaar veel plezier beleven.

De volgende restaurants in Weert weten zich verbonden met de restaurantcampage EET met je hart:
– Brasserie D’Oude Markt
– Restaurant Flavours
– Ristorante Porta Mosa
– Restaurant Munten
– Steakhouse Denver
– Gotcha!
– Hotel / Restaurant Golden Tulip
– Stadscafe De SooS
– Amusant Restaurant & Lounge
– De Stadskantien
– Eetkamer De Oude Schut
– Bistro De Umbelder
– Bistro Koos (Stramproy)
– Weerter Bazaar
– Brownies & Downies
– Dikke Mik
– Ristorante Da Simona