Leerlingen plaatsen krokusbolletjes

(Foto’s) Onder de inspirerende leiding van Bolle Jan hebben 140 kinderen van de scholen van Molenakker vanochtend in Lozen (gemeente Bocholt) honderden krokusbolletjes geplant langs het traject van de voormalige Dodendraad.

Komend voorjaar ligt er in de berm van de Kempenstraat een lint van wit bloemetjes ter herinnering aan de WO1.

Na de aanplant trokken de leerlingen langs andere grensrelicten zoals de turfstapel bij de Kettinghoeve, het voormalige grenswachtershuis, de trog van de voormalige Weertbeek over de Lossing om vervolgens bij Smeetshof uitleg te krijgen over de indrukwekkende geschiedenis van de schapensmokkel door Bolle Jan net voor de kerstdagen van 1916.

De graanhandelaar ´Bolle Jan´ Hendriks is van grote betekenis geweest voor de ontginning van delen van Altweerterheide en Nederweert. Het is opmerkelijk dat dit destijds geruchtmakend verhaal over de smokkel via de Dodendraad in Weert ´weggezakt´ is.