Smeulbrand door loeihete kachelpijp

112 Cranendonck Regio Plaats een reactie 1 min. leestijd

Budel-Dorplein – (Foto’s) Maandagochtend zijn de brandweer en politie gealarmeerd voor een schoorsteenbrand op de Theo Stevenslaan in Budel-Dorplein.

Op een landgoed aan de Theo Stevenslaan maakte een bewoner zich ongerust over een schoorsteen van de woning die aan een houtkachel in de woonkamer zat. Gisteravond hoorde de bewoner wat geluiden toen hij zijn houtkachel aanmaakte. Hij maakte vervolgens uit voorzorg de kachel goed uit.

Toen de bewoner vanochtend opstond merkte hij rookontwikkeling op in de woonkamer en ging verder op onderzoek uit. Uiteindelijk schakelde hij de brandweer in en dat was maar goed ook. Op de zolder was de kachelpijp zo heet geworden dat een balk van de dakconstructie gaan smeulen.

De brandweer moest in de aanliggende kamer de schouw slopen om bij de smeulbrand onder het dak te komen. De brandweerlieden hebben nog wel even werk met het verwijderen van de smeulende houtdelen. Nadat de smeulbrand is gedoofd zal de bewoner de aangetaste constructie moeten laten herstellen

Als de bewoner niet alert en tijdig had gehandeld, had de woning volledig in brand kunnen komen te staan. In dat geval zou de schade enorm zijn geweest aangezien de woningconstructie grotendeels van hout is.

[nggallery id=’7186′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie