Malafide klussers actief in de regio

Nederweert – De politie en de gemeente Nederweert waarschuwen voor (Ierse) klusjesmannen in de gemeente. Het gaat om personen die bij je aanbellen en aanbieden om jouw gevel of dak schoon te maken of tuinwerkzaamheden te verrichten. De inwoners die daar al gebruik van maakten, moesten grote bedragen betalen voor klussen of waren niet tevreden met de uitvoering van de afgesproken werkzaamheden.

Hoge rekeningen

Bewoners wordt bijvoorbeeld verteld dat hun dak onderhoud nodig heeft. Vervolgens krijgen ze hoge rekeningen gepresenteerd die ze contant moeten betalen. Ook zijn er bewoners die vooraf betalen, geen kwitantie krijgen en niet exact weten met wie ze te maken hebben. Vaak wordt ook intimiderend opgetreden en wordt het werk niet afgemaakt.

Door het hele land

De politie adviseert om niet in zee te gaan met deze vaak Engelssprekende (vaak Ierse) klussers. Zij rijden meestal in bestelbusjes en trekken door het hele land. In juli waren ze actief in andere regio’s zoals Tilburg en Oss. Nu zijn ze in het Weerterland actief.

Strafbaar feit

De politie waarschuwt je voor het feit dat in het verleden dergelijke klusjesmannen vaak niet de afgesproken prestatie en de verwachte kwaliteit leverden. Ook ontstaan er achteraf regelmatig discussies over een te hoge rekening. Er is echter alleen sprake van een strafbaar feit wanneer er daadwerkelijk aangetoond kan worden dat de bewoners opgelicht zijn. In de overige gevallen gaat het dan om een zogenaamd civiel geschil.

Niet doen

De politie raadt geïnteresseerden aan om vooraf een gespecificeerde offerte aan te vragen en de identiteit van de klusjesmannen vast te stellen. Zo kan een weloverwogen besluit genomen worden. Nog beter, ga gewoon met een erkend lokaal of regionaal bedrijf in zee. Dat kan je een hoop ellende besparen!