Natuurpad ‘Ridderspoor Philps & Anne’

Foto via NMC

Vanaf dinsdag 16 oktober kunnen alle kinderen aan de slag met het Ridderspoor Philips & Anne vanaf het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man. Dit nieuwe natuurpad is ontwikkeld naar aanleiding van het Van Horne Jaar. Het is namelijk 500 jaar geleden dat Philips, de laatste graaf van Horne, werd geboren.

Kinderen tussen ongeveer de 7 en 10 jaar kunnen onder begeleiding van een volwassene als schildknaap of edelvrouw op pad in het IJzeren Man gebied. Bij de balie van het centrum krijg je een tas mee met allerlei spullen die nodig zijn om tot ridder te worden geslagen of om een goede jonkvrouw te zijn. De opdrachten die je hiervoor moet uitvoeren zijn o.a. sporen en kruiden herkennen, kompas lezen, zwaard, schild, pijl en boog gebruiken en een zandkasteel ontwerpen.

Dit Ridderspoor duurt ongeveer 90 minuten en kost 3,50 euro per tasje (huur). Het Natuur- en Milieucentrum is open van dinsdag tot en met zondag en het Ridderspoor kan elke dag worden uitgevoerd. Wel graag vooraf aanmelden door te bellen: 0495 524 893.