Weerter Podium Prijzen uitgedeeld

Foto door: Rob Nijpels

Gisteravond zijn na afloop van de voorstelling ‘Gelukszoeker’ van cabaretier Bert Gabriels de winnaars van de Weerter Podium Prijzen (WPP) seizoen 2017-2018 bekendgemaakt. De prijzen zijn overhandigd door Godain Weerts van Becs IT Services, de sponsor van de WPP.

De Weerter Podium Prijs is een jaarlijkse prijs die wordt uitgereikt in de categorieën ‘professioneel’ en ‘uit de regio’. Deze laatste categorie bestaat uit Weerter verenigingen die het afgelopen seizoen in het Munttheater hebben opgetreden. Allen maken kans op deze stimuleringsprijs waar, naast een trofee, ook een geldbedrag aan gekoppeld is. Een geldbedrag van € 500,- voor de 3e prijs, € 750,- voor de 2e prijs en de gelukkige winnaar van de 1e prijs mag € 1.250,- in ontvangst nemen.

In de categorie ´Uit de regio´ zijn de gelukkige prijswinnaars als volgt, de 1e prijs voor Stichting Jeugd Heeft De Toekomst met ‘Les Miserables in Concert’, de 2e prijs voor LVO Weert met ‘Muziekgala 2018’ en tot slot, de 3e prijs voor WGK Vivace en Amira met ‘Vivace viert kerst met Amira en Hathor’.

Bert Gabriels maakte de winnaar van de publieksprijs in de categorie ´Professioneel´ bekend. Dit jaar gaat de prijs naar de toneelbewerking van Hendrik Groen met ‘Pogingen iets van het leven te maken’, die als voorstelling de meeste stemmen van het publiek heeft gekregen. De cast kon persoonlijk niet aanwezig zijn, maar ze bedankten het Weerter publiek via een filmpje voor de bijzondere waardering.

Becs IT Services draagt cultuur een warm hart toe. Directeur Godain Weerts is zelf regelmatig als gast en lid van Cubis in het Munttheater aanwezig. Hij vindt het van belang om als bedrijf goede culturele initiatieven in de Weerter maatschappij te ondersteunen. En daar past de sponsoring van de Weerter Podium Prijs goed bij. De trofeeën worden al een aantal jaren gemaakt door kunstenaars van PSW.