Donatie eieren aan Voedselbank

Jaarlijks op de 2e vrijdag in oktober is het Wereldeidag. Dit jaar schenken de mmmEggies, kippenboerinnen die het Nederlandse ei promoten, eieren aan lokale voedselbanken. Duizenden eieren zullen de komende week via de voedselpakketten bij gezinnen komen die onder de armoedegrens leven.

De mmmEggies en Stichting Blij met een Ei hebben pluimveehouders uit heel Nederland gevraagd om op Wereldeidag eieren te schenken aan de voedselbank. Ze willen hiermee het gezonde ei als lekker en betaalbaar voedsel onder de aandacht brengen en bijdragen aan een gevarieerd voedselpakket voor ruim een miljoen Nederlanders die wekelijks een voedselpakket ontvangen van de voedselbank. Pluimveehouders uit Weert, Nederweert en Ospel dragen ook een steentje bij voor de voedselbank Weert en Nederweert. Daarmee maken ze 200 gezinnen blij met een ei.

Voedselbanken Nederland

In Nederland leven 1,2 miljoen mensen onder de armoedegrens. In 2017 waren in 96 procent van de gemeenten voedselbanken actief. Landelijk zijn er 168 voedselbanken actief met in totaal 530 uitgiftepunten.

Voedselbanken krijgen zelden eieren gedoneerd. Eieren zijn als gezonde en betaalbare voeding erg welkom. De voedselbank is erg blij met de actie van de mmmEggies en Blij met een Ei. Een unieke kans om de armste mensen van Nederland blij te maken met een ei en het gezonde ei onder de aandacht te brengen bij een breed publiek.

mmmEggie Carla van de Kruijs: “We willen met deze actie de armste mensen in Nederland eieren schenken. Met eieren zijn veel gevarieerde en lekkere gerechten te maken, zowel voor ontbijt, lunch, diner of als tussendoortje. En elke dag een ei mag.”

Stichting Blij met een Ei

De mmmEggies werken samen met Stichting Blij met een Ei. Stichting Blij met een Ei geeft voorlichting over de legpluimveehouderij en stimuleert de dialoog tussen sector en consument. De mmmEggies promoten het ei richting consument.