Spookhuis enge afsluiter Halloween

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

(Foto’s/video) Ook dit jaar had scouting Sint Maarten in Weert groots uitgepakt voor Halloween. Wekenlang zijn de leden van de scouting bezig geweest met de bouw van een spookhuis.

Een spookhuis waar veel tijd in heeft gezeten, dat was ook merkbaar als je er doorheen liep. Het overdekte spookhuis in een tent zal vol effecten en schrikmomenten. Rook, bloed, beenderen en bewegende vloeren. Het is een greep uit de talloze schrikelementen van het spookhuis.

Voorafgaand aan het spookhuisbezoek moesten de tientallen deelnemers een Halloweentocht maken door de wijken Fatima en het centrum van Weert. Na de tocht mocht men nog een keer goed schrikken in het spookhuis dat geheel in het teken stond van de onthoofding van Philips van Horne. Voor diegenen die het spookhuis wel konden verlaten stonden een hapje en een drankje klaar in het gebouw van de scouting.

Het doel van het initiatief is om de scoutingleden te betrekken bij het organiseren van het evenement en het bouwen van, in dit geval, een spookhuis. Een leerzaam traject waarbij samenwerken en het leren omgaan met materialen centraal staat. Het resultaat was er ook naar. De scouting zoekt nog altijd leden die dat ook interessant lijkt. Kijk voor meer informatie: http://www.scoutingstmaarten.nl/.

Een kijkje in het spookhuis via Youtube

https://youtu.be/cqPT-GF6UBU

[nggallery id=’7182′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie