Tandartsenpraktijk ontruimd na gaslek

(Foto’s) Dinsdag zijn de hulpdiensten rond 15.35 uur gealarmeerd voor een gaslek op de St. Maartenslaan.

Op de St. Maartenslaan / Maaseikerweg worden momenteel graafwerkzaamheden uitgevoerd ten behoeve van de nieuwe riolering en rotonde. Tijdens deze graafwerkzaamheden is een gasleiding beschadigd geraakt.

De brandweer kwam met spoed ter plaatse en stelde de omgeving veilig. De aannemer had uit voorzorg ook al de nabij gelegen tandartsenpraktijk laten ontruimen en de omgeving afgezet met afzetlint.

Bij het incident raakte niemand gewond. Netbeheerder Enexis is ingeschakeld om het lek te komen dichten.

Update

Bij het incident is een hoofdleiding geraakt. De tandartsenpraktijk blijft nog even ontruimd vanwege de hoge concentratie gas. De werkzaamheden zijn deels stilgelegd. De medewerkers die op voldoende afstand ‘bovenwinds’ staan mogen doorgaan met de werkzaamheden.