Team De Firtel in de bloemen gezet

Op vrijdag 5 oktober, de Dag van de Leraar, verwende Stichting ‘Een 10 voor de juf’ het gehele leerkrachtenteam van Basisschool De Firtel in Stramproy met voor ieder een prachtig bloemenboeket. Het team won de verkiezing ‘Een 10 voor het gehele team’.

Leerkracht en management lid Helma Peeters meldde het team aan voor de fleurige prijs. ‘Ik ben trots op dit team, want ondanks veel tegenslag hebben we onze kinderen toch goed onderwijs kunnen bieden.’ ‘We hebben allemaal keihard gewerkt en veel extra zaken op ons genomen, o.a. wegens afwezigheid van collega’s. De werkdruk was enorm maar ik heb niemand horen mopperen. Samen huilen, samen lachen maar vooral samen hard werken voor onze leerlingen, want die verdienen de allerbeste leerkrachten’. Een kundige jury was het unaniem eens dat dit team een enorme pluim verdient.

De trotse Helma Peeters overhandigde, samen met Margo Jacobs, de nieuwe directeur, namens Stichting ‘Een 10 voor de juf’ de vrolijke en heerlijk geurende boeketten aan alle collega’s. Want dit topteam van Basisschool De Firtel verdient het om hoe dan ook in de bloemen te worden gezet!

Een 10 voor de juf

Stichting ‘Een 10 voor de juf’ maakt ouders en kinderen enthousiast om leerkrachten te waarderen voor wat zij voor hen betekenen. Want ondanks toenemende administratieve verplichtingen, vollere klassen en maatschappelijke issues als pesten staat de leerkracht dagelijks vol enthousiasme voor de klas en geeft daarbij elk kind de nodige aandacht. Dat verdient een 10! De Dag van de Leraar is een uitgelezen moment om deze waardering te tonen. Bloemen en planten lenen zich bij uitstek om uiting te geven aan een gevoel en/of emotie.