Trespa zit uren zonder electriciteit

Algemeen Storingen Weert Reageer 2 min. leestijd

(Foto’s) Trespa heeft dinsdagavond uren zonder stroom gezet. Het productieproces is daardoor grotendeels stil komen te liggen.

De storing trad rond 17.00 uur op. Het was gissen naar de oorzaak. Alleen het terrein waarop de gebouwen van Trespa zich bevinden zaten zonder elektriciteit. De andere bedrijven op industrieterrein De Kempen hadden geen last van de stroomstoring.

Het productieproces kwam grotendeels stil te liggen. Een deel van het terrein kon een beroep doen op de noodstroomvoorziening. Tenminste 5 monteurs van Enexis kwamen ter plaatse om het probleem te onderzoeken en te verhelpen.

Rond 20.30 uur was de stroomstoring verholpen. Over de gevolgen is nog niets bekend. Wel heeft men de slagbomen bij de hoofdingang moeten verwijderen, anders konden de monteurs het terrein niet op.

Voor de productie van Trespa-producten wordt fenolhars gebruikt. Dit zit in opslagtanks en moet een bepaalde temperatuur houden anders gaat het stollen. Het is nog onbekend of er door de stroomstoring problemen zijn ontstaan.

Voor het Trespa-terrein staan nog een paar vrachtwagens met fenol te wachten om te kunnen lossen. Deze fenolhars kan via de installatie in de tankwagen warm worden gehouden.

Over de oorzaak van de stroomstoring op het Trespa-terrein is nog niets bekend.

Update

Het betrof een kabelbreuk. Het productieproces zal nog enige tijd hinder ondervinden van de storing. Naar verwachting draait het volledige productieproces weer over 8 uur.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie