Korte achtervolging op A2

Algemeen Reageer 2 min. leestijd

De politie heeft dinsdag 2 oktober op de A2 na een korte achtervolging twee mannen aangehouden voor verkeersgevaarlijk rijgedrag, het opgeven van een valse naam en het rijden zonder rijbewijs. Ook hun auto is in beslag genomen.

Net voor Kelpen-Oler gaven agenten van de Dienst Infrastructuur de betrokken auto een volgteken omdat ze het voertuig en de inzittenden wilden controleren. In eerste instantie leek de bestuurder gevolg te geven aan het verzoek maar op een gegeven moment ging hij er vandoor.

Na een korte achtervolging werd de auto op parkeerplaats de Meiberg bij Nederweert / Weert tot stoppen gedwongen. De twee inzittenden verlieten direct de auto en namen de benen. Ook nu werd de achtervolging ingezet en even later werd de bijrijder, een 28 jarige man zonder vaste woon – of verblijfplaats, aangehouden. Hij werd aan een verkeersbord vastgezet waarna naar de bestuurder gezocht werd. Deze 24-jarige man uit Ter Apel kon worden aangehouden op het toilet van een restaurant.

Cocaïne

Bij fouillering van de verdachten werd bij de bestuurder bijna 2 gram cocaïne aangetroffen. Beide verdachten konden zich niet identificeren. De bestuurder gaf een valse naam op en bleek ook niet in het bezit van een rijbewijs.

Bij controle van de auto, die was voorzien van een Engels kenteken, bleek dat deze geen geldig kentekenbewijs had, er was geen belasting betaald en de APK was ook verlopen. Het voertuig werd in beslag genomen en afgesleept.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie