Aanleg glasvezel in buitengebied

Algemeen Leudal Nederweert Regio Reageer 1 min. leestijd

(Foto’s) De graafwerkzaamheden met betrekking tot de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Noordwest Limburg gaan nu echt van start.

Op 3 oktober werd samen met de gedeputeerde Hans Teunissen, enkele wethouders van deelnemende gemeenten, de aannemer Spie en Glasvezel buitenaf de eerste schop in de grond gezet. Dit gebeurde aan de Uliker in Nederweert.

In juni werd het benodigde percentage van minimaal 50% gehaald. Dit was de belangrijkste voorwaarde om glasvezel aan te kunnen leggen.

Behoefte

Uit onderzoek bleek dat er in de buitengebieden van Leudal, Maasgouw, Nederweert, Peel en Maas en Weert veel behoefte was aan glasvezel. De Provincie Limburg en de betrokken gemeenten waren daarom met Glasvezel buitenaf in gesprek gegaan om de mogelijkheden voor de aanleg van glasvezel in de buitengebieden te verkennen.

In 2016 spraken de Provincie Limburg, de gemeenten, Glasvezel buitenaf en de belangenorganisaties MKB-Limburg, Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB), Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) en de Vereniging Kleine Kernen Limburg (VKKL), af het maximale te doen om de aanleg van glasvezel mogelijk te maken. Dat resulteerde eerst in de ondertekening van het convenant en nu dus in de daadwerkelijke aanleg.

Meer informatie is beschikbaar op de website www.glasvezelbuitenaf.nl.

[nggallery id=’7076′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie