Zwartrijder gaat los in trein

112 Algemeen Weert 10 reacties 2 min. leestijd
Foto via: NS Veiligheid & Service

Een zwartrijder die dinsdagavond in de trein van Weert naar Eindhoven zat heeft een NS-medewerker meerdere malen geslagen met een portofoon, zo meldt de NS Veiligheid & Service.

NS-medewerkers waren in de trein bezig met het controleren van de vervoersbewijzen. Tijdens deze controle zagen ze dat een man, nadat hij de NS-medewerkers had gezien, naar het toilet ging. Eenmaal aangekomen bij het toilet klopten de medewerkers op de deur en gaven ze aan dat ze bezig waren met een controle. Hierop volgde vervolgens geen reactie.

Na enige tijd te hebben gewacht kwam de man van het toilet en gaf hij één van de medewerkers een harde duw tegen de borstkas. Vervolgens riep de man: “Waarom moet je kloppen?” Na verteld te hebben waarom ze dit deden vroegen ze de man om zijn vervoerbewijs. Hij overhandigde hen een OV-chipkaart die niet was ingecheckt. Dit vertelden ze ook aan de man, waarop hij nog agressiever werd. Hij kwam dicht op één van de NS-medewerkers staan begon in een andere taal te schreeuwen, waaronder beledigingen over hun moeders.

Één van de medewerkers maakte duidelijk dat de verdachte afstand moest bewaren. In plaats van hieraan gehoor te geven was dit het moment voor de verdachte om los te gaan. De eerste vuistslag kon worden ontweken, maar vervolgens pakte de verdachte één van de portofoons en sloeg hier meerdere malen mee tegen het hoofd van een NS-medewerker. Nadat ze op de grond waren beland ging de verdachte door met trappen en sloeg hij om zich heen.

Uiteindelijk wisten ze de verdachte onder controle te krijgen en aan te houden. Via de portofoon hadden ze assistentie gevraagd van de collega’s op het NS-station in Eindhoven. Bij aankomst namen zij de verdachte over. De verdachte is overgedragen aan de politie in Eindhoven.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
10 reacties